Anton Vael wint Frans Naereboutprijs

Anton Vael wint Frans Naereboutprijs

Anton Vael heeft van de Burgemeester van Vlissingen de Frans Naereboutprijs voor Vlissings vrijwilliger van het jaar ontvangen

Woensdag 7 december was de prijsuitreiking van de Frans Naereboutprijs, een prijs vanuit de Gemeente Vlissingen voor vrijwilligers en vrijwilligersverenigingen. 

Dynamica had Anton Vael genomineerd. Hierbij een korte weergave van de nominatie:

"Anton is voor onze vereniging een onmisbare factor bij de organisatie van vele zaken op onze atletiekbaan , maar ook bij verschillende wedstrijden en evenementen van onze vereniging. Voor Anton is bewegen, sporten een belangrijk onderdeel van zijn leven. Al zijn hele leven zet hij zich zeer actief in voor verschillende sportverenigingen. 

Minder bekend, maar niet minder belangrijk, is zijn rol in het organiseren van jeugdatletiek. 

Daarnaast is het Anton ook weer gelukt om in 2016  het gebruik van de atletiekbaan door verschillende “concurrende” verenigingen in goede banen en vooral ook in goede harmonie te leiden. Door zijn inzet bij deze wedstrijden maakt hij het letterlijk mogelijk dat anderen kunnen bewegen, zowel de startende als de geroutineerde loper en atleet!

Het is voor alle verenigingen steeds moeilijker om voldoende vrijwilligers te krijgen. Anton weet samen met zijn wedstrijdorganisatiecommissie toch steeds weer voldoende mensen te bewegen en stimuleren om een bijdrage te leveren aan evenementen waarbij beweging centraal staat."

Ook de jury vond dat Anton deze prijs meer dan verdiende! Daarom kreeg Anton een mooie speld opgereikt van de Burgemeester en mag zich daarmee "Vrijwilliger van het jaar in Gemeente Vlissingen" noemen.

Namens de hele vereniging feliciteren wij Anton van harte met deze prijs! 

400_image-1892432.jpg