Jubileum Massaloop

Jubileum Massaloop

Zaterdag 18 maart wordt voor de 50e keer de Massaloop gelopen!

50 X Massaloop!

Zaterdag 18 maart wordt een heuglijke dag: de Massaloop in Oostkapelle wordt voor de 50e keer gelopen. Ooit, in 1968, gestart als jubileumloop van de atletiekvrienden van Dynamo uit Middelburg en al snel uitgegroeid tot de Massaloop. Ja, er deden in die eerste jaren soms meer dan 2000 atleten en “trimmers” mee aan de 10 km prestatieloop in het bos bij Oostkapelle!

Het werd zelfs zo druk dat kasteel Westhove al snel verruild moest worden voor de Vier Hoogten bij Oostkapelle. Van heinde en verre kwam iedereen (ook heel veel scholieren) naar Oostkapelle om (binnen 90 minuten, want anders kreeg je niets!) na afloop met het Vaantje als trofee naar huis te gaan. Er werd vele jaren ook door het Waterwingebied gelopen en dat gaf de strijd extra cachet. Op strategische plekken stond dan iemand in een witte jas die je startkaart controleerde…

De speciale prikklok (van de Schelde) werd gebruikt om de tijden te registreren. En dat was hard werken bij de finish. Vanaf de jaren 90 mag er niet meer door het Waterwingebied gelopen worden en dus voerde de loop veelal door het bos en de duinen naar Domburg en terug.

Zaterdag 18 maart om 14.00 uur dus de 50e keer Massaloop; een bijzondere loop natuurlijk.

Voor aanvang worden een paar mannen van het eerste uur in het zonnetje gezet en verder is het parcours gedeeltelijk aangepast. De 5 km (start 14.10 uur) voert over het gewone parcours richting Berkenbosch en via de ponyweide weer terug. De (exacte) 10 en 15 km voeren echter rondom het Waterwingebied. (Mag je er niet door, dan er omheen!) Je loopt dus door het bos naar Oranjezon en over het strand naar Berkenbosch. Daarna volg je de route van de 5 km. De 15 km voegt daar de ronde van 5 km nog aan toe. Een mooi en uitdagend parcours! Het parcours: http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=1899093.

 Voor iedereen die meeloopt (en de parcourswachten!) 2 extra leuke herinneringen aan deze mijlpaal. Die zijn zeker het bewaren waard, dus zorg dat je bij deze jubileumeditie bent!

Verdere info en inschrijven via www.dynamica-sport.nl

Leuke wetenswaardigheden en foto’s vind je op Facebook: 50e Massaloop