Samenvatting bestuursvergadering van 12 januari 2016

De volgende zaken zijn aan de orde geweest:
1. Nieuwjaar, 2.Combiploegen, 3.Sponsorloop Ronald Willemsen, 4, Sporthuldiging gemeente Vlissingen, 5. Zwemloop, 6. Windschade, 7. Sportraad Vlissingen

1. Nieuwjaar
Het bestuur van Dynamica wenst ieder een gezond- en sportief 2016.

2. Combiploegen.
Vanaf dit jaar is het mogelijk om deel te nemen aan landelijke wedstrijden in zogenaamde combiploegen van de Vereniging Zeeuwse Atletiek (VZA). Indien A en/of B junioren geïnteresseerd zijn deel te nemen aan de competitie kunnen zij zich, in overleg met de trainer, melden bij het e-mail adres ab-competitieploeg@zeelandatletiek.nl. Daarna wordt je benaderd voor verdere uitleg en krijg je antwoordt op al je vragen.

3. Sponsorloop Ronald Willemsen
Ronald heeft in de “Langste nachtloop” (24uur) op 19/20 december 2015 in Santpoort-Noord, ondanks maagklachten, 163 km gelopen. Elke kilometer werd gesponsord en dat leverde een bedrag van ongeveer 800 euro op. Ronald heeft dat bedrag beschikbaar gesteld aan onze jeugd. Binnenkort kunt op de site lezen wat ermee gedaan is. Hulde voor Ronald.

4. Sporthuldiging gemeente Vlissingen.
De gemeente Vlissingen wil haar sporthelden van 2015 op 29 januari 2016 huldigen. Kandidaten zijn aangemeld bij de gemeente Vlissingen. Heeft u al een uitnodiging gehad? 

5. Zwemloop
De zwemloop van 6 januari 2016 was een groot succes. 120 deelnemers hebben gelopen en gezwommen en een mooi evenement gehad. Het bestuur dankt de organisatie, vrijwilligers en feliciteert de lopers/zwemmers met het behaalde resultaat. Voor herhaling vatbaar dus op naar januari 2017 

6. Windschade aan polsstokhoog
De wind is oorzaak van schade aan de polsstokhoog. De gemeente is gevraagd snel actie te ondernemen omdat er een gevaarlijke situatie is ontstaan. Hopelijk kunnen we weer snel hoogspringen.

7. Kennismaking met de Sportraad van Vlissingen.
Andre Stroo (voorzitter) en René Maljaars (lid sectie atletiek) lichten de werkwijze van de Sportraad toe. Naast het adviseren van de gemeente Vlissingen, stelt de Sportraad ook subsidies vast, geven accommodaties uit en bemiddelen tussen de gemeente en de sportaanbieders. Belangrijk onderdeel van het gesprek was de manier waarop Dynamica denkt de enorme bezuinigingen op de sport van de gemeente Vlissingen alleen met een contributieverhoging te kunnen opvangen. Ook de Sportraad was onaangenaam verrast door het enorme bedrag van de bezuiniging van de gemeente Vlissingen. Voor het komende jaar heeft de Sportraad nog een bedrag van 30.000 euro subsidie beschikbaar voor kleine activiteiten. Voorwaarde en toelichting volgen.


Vlissingen, 13 01-2016 WvD