Kustmarathon-organisatie zoekt kandidaten voor nieuw 3MTiem

Kustmarathon-organisatie zoekt kandidaten voor nieuw 3MTiem

De organisatie van de Kustmarathon wil ook dit jaar weer een Zeeuws 3MTiem samenstellen. Vorig jaar was het optreden van het 3MTiem (toen een primeur) een groot succes. Velen namen er een voorbeeld aan.

Men is nu opnieuw op zoek naar zes Zeeuwse lopers en loopsters die aan de marathon gaan deelnemen. Ze krijgen van de Kustmarathon-organisatie een professionele en verantwoorde voorbereiding aangeboden: in zes maanden worden ze ‘opgeleid’ tot ervaren marathonlopers!

Het 3MTiem (de naam verbeeldt het Engelse woord ‘dreamteam’) heeft een wegwijzerfunctie voor alle andere lopers, door het accent op de verstandige voorbereiding. De leden dragen hun ervaringen uit op de site van de Kustmarathon. Daarmee kunnen andere marathoninschrijvers hun voordeel doen.

Groen licht

Het 3MTiem was vorig jaar een nieuw initiatief van AV’56-atletiektrainer Jan de Wilde (uit Nisse). Hij betrok ook totaaltherapeut Frans Daalman (Breskens) en voedingsdeskundige Miriam van Reijen (Amsterdam) bij de uitwerking. Vorige week kreeg dit team van de Kustmarathon-organisatie groen licht om ook voor 2016 een 3MTiem samen te stellen.

Volgens initiator Jan de Wilde kan een 3MTiem veel andere lopers goed op weg helpen: “Vorig jaar ben ik ermee begonnen omdat ik hoorde en zag, dat veel lopers volkomen onwetend zijn van een goede en verantwoorde voorbereiding op een marathon, en dan de moeilijke Kustmarathon in het bijzonder. Daardoor doen ze, zacht uitgedrukt, niet zulke verstandige dingen in hun training. Dat kan allemaal veel beter. Daardoor beleven ze ook veel meer plezier aan hun deelname. Het 3MTiem is daarvan de katalysator”. De Kustmarathon is dit jaar op zaterdag 1 oktober.

Toelatingseisen

Getracht wordt het team samen te stellen op dezelfde basis als vorig jaar: evenveel mannen als vrouwen, qua woonplaats gelijkelijk verdeeld over Zeeland. De zes 3MTiem-leden volgden toen een intensief programma, waarin ze geregeld bij elkaar kwamen voor ‘les’ in fysieke en mentale training, lichaamszorg en sportvoeding. Ze deden ook samen mee aan wedstrijden.

De toelatingseisen waaraan de kandidaten (m/v) moeten voldoen, zijn als volgt:

- Ervaring van minstens drie jaar hardlopen, minimaal 2 à 3 keer per week

- Blessurevrij aan de voorbereiding kunnen beginnen

- Vier geplande teambijeenkomsten kunnen bijwonen (24 april, 4 juni, 28 augustus en 17 september) en enkele wedstrijden willen lopen

- Woonachtig zijn in Zeeland.

Wie aan deze criteria voldoet en in aanmerking wil komen voor het Zeeuwse 3MTiem, kan zich melden via de site van de Kustmarathon. Daar is een inschrijfformulier te vinden. De organisatie selecteert uit de aanmelders de zes lopers (m/v) voor het 3MTiem. De gekozenen ontvangen een mooi kledingpakket.

Voedingsdeskundige/marathonloopster Miriam van Reijen won vorig jaar de Kustmarathon bij de vrouwen. Dit jaar assisteert ze opnieuw het 3MTiem met voedingsadviezen.