Nieuwe verkeersregelaars gezocht

Gezocht: Vrijwilligers die ingezet willen worden als verkeersregelaar bij lopen en hiervoor een opleiding willen volgen.

Vrijwilligers krijgen geregeld een mail met de vraag of jullie beschikbaar zijn om te helpen bij een van onze lopen. Gelukkig kunnen wij vele malen een beroep op jullie doen.

Door eisen ten aanzien van verkeersveiligheid en aansprakelijkheid wordt er steeds meer van ons verlangd, dat wij naast de gewone posten ook verkeersregelaars in zetten.

Voor deze verkeersregelaars moeten wij putten uit hetzelfde arsenaal van helpers wat beschikbaar is.

Een verkeersregelaar is een persoon die meer status heeft dan een gewone helper. Het is ook een persoon die handelend op mag treden en dus ook aanwijzingen mag geven aan weggebruikers.

Om als verkeersregelaar ingezet te mogen worden moet je een opleiding gevolgd hebben.

Deze opleiding kan je thuis op je computer volgen in een elektronische leeromgeving. De daarvoor benodigde tijdsinspanning is beperkt. Als je de cursus met goed gevolg hebt doorlopen krijg je een certificaat en kan je beschikken over een pasje voor verkeersregelaar.

Elk jaar moeten wij ons arsenaal aan verkeersregelaars opnieuw aanpassen en daarom doen wij een beroep op je om je aan te melden voor de opleiding verkeersregelaar.

Graag krijgen we hierop van jullie een positief antwoord.                                                                                                                   

Aanmelden kan via antonvael@zeelandnet.nl.